Remedii naturale pentru durerile de spate

Yoga. Doar spune „om”. Intr-un studiu britanic, oamenii care sufereau de dureri de spate localizate spre posterior si mergeau la Yoga o data pe saptamana vreme de trei luni au scapat mult mai usor de dureri decat cei care luau pastile. Miscarile si pozitia de Yoga sunt ideale pentru indreptarea coloanei si disparitia presiunii din zonele dureroase.

Intinderea. Acelasi studiu a demonstrat ca sedintele de intindere a muschilor principali din corp vreme de 52 de minute cu ajutorul a 15 exercitii va va scapa de prescriptii medicale si nopti nedormite si chinuri insuportabile pe scaunul de la birou.

Masajul. Profesional sau nu, masajul te scapa de dureri in doar 10 saptamani, asta daca respecti cu sfintenie un program pe care ti-l faci acasa sau mergi la un maseur profesionist. Presiunea exercitata pe zonele dureroase poate detensiona muschii si repune in miscare circulatia defectuoasa din zona.

Acupunctura. Ideea de a avea ace infipte-n piele este putin cam brutala pentru a fi acceptata imediat, insa acupunctura te poate scapa imediat de orice durere din corp, chiar si de cea de spate. Tratamentul conventional da gres de multe ori, acupunctura niciodata.

Terapia vorbitului despre durerile de spate. Vorbitul cu un terapeut despre durerile de spate poate aduce alinare in unele cazuri. Subiectii care au mers la terapeut si au discutat despre durerile de spate vreme de 90 de minute pe saptamana, timp de sase saptamani, au dezvaluit la sfarsitul terapiei de grup ca durerile de spate aproape ca erau insesizabile.